Sayfalar

9 Şubat 2013 Cumartesi

Stewie Öldü !!!

Selam ^^ , 

Şimdiki haber bir kedinin ölümüyle alakalı . Kediler şirin hayvanlardır ^^

Peki ne kadar yaşarlar ?  

Kac yil yasadiklari nerede yasadiklarina bagli ev kedisi ise ve dengeli besleniyorsa (kuru mama ve konserve mama ayrica arada kedinin sevdi haslanmis sebzeler verirse). Duzenli olarak veterinere goturuluyorsa(tabi bu veterinerin guvenilir biri olmasi ile). 20 yasina kadar yasiyabilir 25 yasina kadar yasamis olan dunyanin en yasli kedisi var diye bir gazetede okumustum.


Sokak kedileri malesef omurleri 20 yasini bulmuyor. Sokakta ezilme tehlikesi gecirdikleri icin ve insanlar,kopekler tarafindan oldurme riski bile bulunuyor. Yari ac dolasiyorlar kedilere bir kap su vermeyenler var bizim ulkemizde. Direnicleri zayif oluncada bir cok hastalik kapabiliyorlar baska kedilerden yada kopeklerden. Yane yazmakla bitmez onlarin hayatina son vericek seyler burada ama genelde benim gozlemledim kadariyla 10 yaslarina kadar ya yasiyorlar ya yasamiyorlar. ( Alıntıdır . )


Evet kedilerin ne kadar yaşadıkları hakkında bilgi edindik ^^ Peki sizce bu kedi ne kadar yaşamış ? Çok erken mi ölmüş ? Neysee Şimdi haberi okuma zamanııı sonra yorum  ^^ İyi okumalar ^^                  

                     Dünyanın en uzun kedisi öldü !


Dünyanın en uzun kedisi öldü


ABD'nin Nevada eyaletinde yaşayan dünyanın en uzun evcil kedisi Stewie, 8 yaşında hayatını kaybetti.



2010 yılında 1.23 metrelik vücut uzunluğuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren kedi Stewie, 8 yaşında hayatını kaybetti. Stewie, son bir yıldır kanserle savaşıyordu.

Stewie’nin sahibi Robin Hendrickson ölüm haberini kedisinin Facebook hesabından paylaştı. Hendrickson, “Stewie çok sosyal bir kediydi, insanlarla tanışmayı çok severdi. Birçok kişinin hayatına girdi” dedi.  Stewie’nin hayranları Facebook sayfasından üzüntülerini dile getirdi. Stewie ayrıca 'en uzun kuyruk' rekorunun da sahibiydi.

Haberi okuduğunuz için teşekkürler . ^^

1 yorum:

  1. Bende kedileri çok severim :)
    Sahibi çok üzülmüştür herhalde.. Benimde bir kedim vardı ordan biliyorum..

    YanıtlaSil