Sayfalar

9 Şubat 2013 Cumartesi

Yüz Şeklinize Göre Saç Modelleri ^^

Hey Kızlar !
Yüz şeklinize göre saç modelleri yapımı , işteee karşınızda ^^ Koşun aynaya bakın ve saç modelinizi öğrenin ^^


Miranda kerr

Yuvarlak yüz tipi :

Eğer yuvarlak bir yüz yapısına sahipseniz, çene hizanızdan başlayan katlı kesimler yüzünüzün genişliğini gizlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca saçlarınızın üst kısımlarının basık durmaması da yüz hatlarınızın ön plana çıkmaması açısından oldukça önemli. Yani eğer yuvarlak hatlı bir yüze sahipseniz, düz ve basık modeller yerine katlı, hafif hacimli duracak saç modellerini tercih etmelisiniz.

Oval yüz tipi :

Eğer oval yüz tipine sahipseniz çok şanslısınız çünkü neredeyse tüm saç modelleri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sadece kafa şekliniz çok düzgün değilse, kısa kesim saç modelleri, kafa şeklinizi ortaya çıkaracağı için size yakışmayabilir.


 Uzun yüz tipi :

Eğer uzun yüz tipine sahipseniz, kısa saç modelleri sizin için çok daha uygunolacaktır. Uzun düz saçlar yüzünüzün çok daha uzun görünmesine neden olacağı için sizin çene hizasında başlayan katlı kesimleri ya da bob kesim gibi saç modellerini tercih etmeniz gerekecektir.


Kare yüz tipi :

Eğer kare yüz tipine sahipseniz, kısa ve geometrik kesimlerden kesinlikleuzak durmalısınız. Hafif dalgalı kullanabileceğiniz saç modelleri, yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatacaktır. Ayrıca çok yoğun olmayan kakül modelleri de size yakışacaktır.


Kalp yüz tipi :

Eğer kalp şeklinde bir yüze sahipseniz alın kısmınız geniş demektir. Saç modelinizi seçerken bu bölgeyi kamufle edecek modeller seçmelisiniz. Dolayısı ile şakaklarınızdan başlayan katlar ya da kaküller sizin için çok uygun olacaktır. Katlarınızı içe kıvrımlı kullanmanız da yüzünüzün üst ve alt kısmının orantılı görünmesini sağlayacaktır.

Veeee Yuvarlak Yüz Şekline Sahiplerine +  Çekici Saç Modelleri ^^
Yuvarlak Yüz Hatları İçin Çekici Saç Stilleri
Birçok kadın yuvarlak yüz hatlarına sahiptir ve bu onların şişman oldukları anlamına gelmez! Siz de yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz işte size en uygun saç stilleri ve birkaç ipucu!

Yuvarlak yüzlü kadınlar için en iyi saç kesimi ve stilleri

Gerçekten yuvarlak bir yüze mi sahipsiniz? Yüz şeklinizi öğrenmek için bir metre, yani mezura kullanabilir ve aşağıda anlatıldığı gibi yüzünüzü ölçebilirsiniz.
  • Yüzünüzü bir elmacık kemiğinizden diğerine ölçün. Sonra da çenenizi en geniş olduğu bölgeden, bir boydan diğerine ölçün.
  • Alnınızı en geniş olduğu yerden ölçün. Genellikle en geniş kısım, kaşlarınızla saçlarınızın başladığı çizginin tam ortasıdır.
  • Yüzünüzü alnınızın en geniş olan kısmından, çenenizin bitimine ölçün.

Yuvarlak yüz hatları

Eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz, yüzünüz geniş olduğu kadar, aynı zamanda uzun olabilir. Aynı zamanda, yüzünüz uzun olduğu kadar, geniş olmayabilir, fakat genişe oldukça yakındır. Elmacık kemikleriniz ve alt kısımları oldukça dolgundur. Yuvarlak yüzlü insanların geniş saç çizgileri olur. Çeneleri keskin değildir ve boyunları genellikle kısa görünür.
Aşağıda yuvarlak yüz hatlarının dışındaki diğer yüz şekilleri verilmiştir. Birçok insan bu kategorilerden birine girer.
Oval Yüz: Yüzün genişliği, uzunluğunun bir buçuk katıdır.
Uzun Yüz: Yüz geniş olmaktan ziyade uzundur.
Kalp Yüz: Çenenin alt kısmı dardır. Alın ve elmacık kemikleri geniştir.
Kare Yüz: alın, çene çizgisi ve elmacık kemiklerinin enleri neredeyse eşittir.
Baklava Yüz: Geniş yanaklar, dar alın ve çene.

Yuvarlak yüzler için saç kesimleri

Toplam denkliğe, saçınızın uzunluğu, dokusu ve ağırlığı, yaşınız ve yaşam şekliniz gibi birçok özelliğiniz etki ettiği için aslında yuvarlak yüzler için “mükemmel” bir saç modeli yoktur. Tüm bu etkenler sizin için en iyi saç modeli konusunda belirleyicidir. Genellikle yuvarlak yüzlere en uygun saç modelleri şunlardır:
1.Düz ve ağırdan ziyade, katmanlı kaküller.
2.Yükseklik yanılsaması için kısa modeller.
3.Uzunluk katan stiller.
4.Saçınızın yan taraflarını kısa ya da yüz uzunluğuna yakın tutan modeller.
5.Yükseklik kazandırmak için başın üst kısmına –asla çeneye değil- düşen bukleler. Kıvırcık bir stille saçınızın yan kısımlarını kısa tutun.
6.Yüz ve boyuna daha ince bir görüntü vermek için kakülleri ve kademeli katmanları olan uzun stiller.

Elinizdekinden en iyi şekilde faydalanın

Gerdanınız varsa, dikkatleri yukarıya çekmek için yüzünüzün etrafındaki saçlarınızı çenenizin üzerinde tutun. Saçlarınızın arkası daha uzun olabilir, fakat kısa bir saç modeli sizin için en uygun olanıdır.
Kısa bir boynunuz varsa, kısa kesilmiş saç modeli boynunuzun daha uzun görünmesini sağlayabilir. Katlı uzun saçlarda aynı etkiyi verecektir. İyi yerleştirilmiş röfleler de yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayacaktır. “Melek halesi” etkisi yaratılmak için, yüzün etrafındaki saçlara yapılan röfleler de yüzünüzün daha ince görünmesine neden olur.
Daha oval bir görüntü yakalamak için, saçlarınızı öne doğru kestirdiğiniz sürece, saçlarınız kısa ya da orta uzunlukta olmak zorunda değil, saçlarınızı uzun da kullanabilirsiniz. Bu durumda, saçlarınızı istediğiniz uzunlukta kullanmanız mümkün.
Stilinizi seçerken, saçlarınızın dokusunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Saçlarınız kalınsa, yüzünüzün üst kısmında “yataktan çıkmış” görünümü veren stiller size çok yakışacaktır.
Saçlarınız kıvırcıksa, lülelerinizin kafanızın üst kısmına yükseklik kazandırmasına izin verebilirsiniz. Ayrıca kıvırcık saçlarınızı uzatıp, bir kısmını kulaklarınızın arkasına alarak ya da yüzünüzdeki doluluğu biraz inceltmek için birkaç tutum saçı yüzünüzde bırakarak da kullanabilirsiniz.

Kuralların dışına çıkmak

Ghost Wisperer’ın yıldızı Camryn Manheim saçını istediği gibi kullanan ve klasik kuralları takip etmeyenler arasında oldukça iyi bir örnek sayılabilir. Kuralları umursamayan bir diğer ünlü de yeniden canlanan Spice Girls’ün Bebek Spice’ı Emma Bunton’dur. Her zaman oldukça yuvarlak olan yüzünde normalde “mükemmel” sayılmayacak saç stillerini tercih ediyor –fakat yine de harika görünüyor!
Sizin için en iyi saç stilini bulmak için, güzellik ve moda dergilerini alıp biraz karıştırarak, saç uzunluğunuza ve dokunuza uyan ve hoşunuza gidebilecek modellere göz atabilirsiniz. En çok beğendiğiniz modelleri seçin ve kuaförün yolunu tutun. Kuaförünüz size en uygun olan modeller konusunda tavsiye vermekten emin olun hoşlanacaktır.

Saç stilinizin tadını çıkarın

Bu noktada en önemli şey keyfini sürebileceğiniz bir stil bulmanızdır. Kullanamayacaksanız, doğal olmadığını hissedecekseniz ya da hoşlanmayacaksanız, en mükemmel saç modelini taşımanızın hiçbir anlamı olmaz. Saç ve güzellik endüstrisinde ortaya çıkan yeni trend bireyselliktir. Çok sevdiğiniz bir stil bulduysanız fakat bu stil “kurallara” uymuyorsa, yine de deneyin. Ya da o saç modelini yüzünüze uyacak şekilde değiştirmeyi deneyin. Asıl nokta saçlarınızı sevmenizdir. Kurallara uysun ya da uymasın, eğer kendi görünümünüzü severseniz, kendiniz konusunda mutlu olduğunuz için emin olun çok daha güzel görüneceksinizdir.

 + Video Yardımcılar *-* 

http://www.uzmantv.com/topuz-modelleri-hangi-yuz-sekillerine-yakisir
http://www.uzmantv.com/uzun-sac-hangi-yuz-sekillerine-yakisir
http://www.uzmantv.com/kisa-sac-hangi-yuz-sekillerine-yakisir
http://www.uzmantv.com/kisa-sac-kimlere-yakisir
http://www.uzmantv.com/yuvarlak-yuzler-icin-hangi-sac-bicimi-uygun-olur
http://www.uzmantv.com/oval-yuzler-icin-hangi-sac-bicimi-idealdir
http://www.uzmantv.com/kisiye-uygun-sac-bicimini-belirlerken-nelere-dikkat-edilir
http://www.uzmantv.com/koseli-yuzler-icin-uygun-sac-bicimleri-hangileridir
http://www.uzmantv.com/ucgen-biciminde-olan-yuzler-icin-hangi-sac-bicimleri-idealdir

Haberi Okuduğunuz İçin Teşekkürler ^^ 

2 yorum:

  1. Baya ayrıntılı ve bilgilendirici bir yazı olmuş :) Araştırmamı yaptın kız >.<

    YanıtlaSil
  2. Hahahhaah :D Teşekkürler zeynebim ^^ Biraz :D

    YanıtlaSil